Airborne Taptoe Oosterbeek
Hèt muzikale slotstuk van de Airborne Herdenkingen

Airborne Concert

Airborne Concert - 80 jaar herdenken
📅 Datum: vrijdag 20 september 2024
📍 Locatie: Raadhuisplein, Oosterbeek
⏱ Tijd: aanvang 20:00, einde +/- 22:15 uur (inclusief pauze)

Tijdens de AIrborne Taptoe in 2023 viel de organisatie een grote eer te beurt. Uit handen van burgemeester Agnes Schaap, ontvingen de bestuursleden van Stichting Taptoe Oosterbeek de Airborne Penning. Een waarderingspenning dat door het gemeentebestuur in het leven geroepen als blijk van waardering naar personen en organisaties die een belangrijke rol hebben in doorgeven en beleven van de Airborne-geschiedenis. De organisatie is zeer vereerd met de waardering en erkenning die zij kregen voor het organiseren van de Airborne Taptoe, dat sinds het ontstaan in 1975 een steeds prominentere rol is gaan vervullen binnen de herdenkingsperiode en internationaal wordt beschouwd als de muzikale afsluiting van hiervan.

80 jaar herdenken
Ter gelegenheid van 80 jaar herdenken in 2024, maar ook als waardering en dank vanuit de organisatie naar vrijwilligers, sponsoren, partners, muziekkorpsen en toeschouwers die dit evenement al vele edities tot een waardig muzikale afsluiting van de jaarlijkse Airborne Herdenkingen hebben gebracht, wordt er een concert gehouden.

Dit concert vindt plaats op vrijdag 20 september 2024 op het Raadhuisplein te Oosterbeek, aanvangstijd is 20:00 uur. De muzikale invulling wordt verzorgd door de Fanfare 'Korps Nationale Reserve', dat onder leiding van kapitein Alfred Willering een hoogstaand avondprogramma brengen zal.

Toegang tot het concert is gratis. Er zijn staanplaatsen en zitplaatsen (beperkt beschikbaar).




Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR)
De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR) is één van de vier militaire orkesten van de Koninklijke Landmacht. De FKNR bestaat uit ruim 50 musici die naast de functie van militair muzikant ook een civiele baan hebben. Op 1 november 2022 bestond de FKNR 35 jaar. De dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering.

De FKNR is in 1987 opgericht als drumkorps. Dit werd later uitgebreid tot een drumfanfare en vervolgens omgevormd tot een fanfare. De FKNR treedt voornamelijk op tijdens ceremoniële gebeurtenissen van het Ministerie van Defensie en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. Ook is de FKNR onder andere jaarlijks te zien tijdens Prinsjesdag en Veteranendag. Daarnaast geeft de FKNR concerten, zoals het jaarlijkse Korpsconcert, de anjerconcerten en relatieconcerten. De musici van de FKNR zijn reservisten bij de Nationale Reserve. Zij hebben een deeltijd militaire functie naast studie of baan in de burgermaatschappij. De thuisbasis van de FKNR is de Berhardkazerne in Amersfoort.



Ensembles
De musici van de FKNR zijn ook inzetbaar in kleinere samenstellingen. Zo is er een koperensemble, koperkwintet en een saxofoonensemble dat voornamelijk optreedt tijdens kleine militaire ceremonies, recepties, officiële ontvangsten, herdenkingen en begrafenissen. Daarnaast heeft de FKNR een combo dat speelt tijdens officiële recepties en diners binnen de Defensieorganisatie.

Dirigent Alfred Willering
Sinds begin 2018 is Alfred Willering de dirigent van de FKNR. Kapitein Willering studeerde bastuba en directie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In 2001 in de richting HaFaBra-directie. Gedurende zijn opleiding was Willering naast de studie al actief op diverse muzikale fronten. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en als bassist was Willering in dienst bij het Trompetterkorps Bereden Wapens (nu Fanfare ‘Bereden Wapens’). Willering speelde hierna nog bij Fanfare Korps Koninklijke Landmacht- Bereden Wapens, bij de toenmalige Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht en bij de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. Ook is hij als dirigent werkzaam geweest bij diverse amateurorkesten zoals Fanfare Korps Voorst, Harmonie Crescendo Gramsbergen en het Drents Jeugd Orkest.

Ga voor meer informatie naar: https://fknr.nl/